27 de febrer del 2008

Aforisme

L'home és l'ésser atrapat en el temps: en el record d'un passat, en la recerca del futur. I sempre oblida el valuós present.
Per això hem de tornar a ser nens, perquè en la infantesa tot és pur acte.

23 de febrer del 2008

Fotografia i responsabiltiat


La relació entre el fotògraf i la imatge és molt estreta, es mou dins un lligam que ha de ser profund però alhora fidel a una realitat, a una imatge que forma part del món. És per això que cal preguntar-se fins a quin punt un fotògraf pren part en la imatge, fins on és responsable d'allò que hi apareix. Els fotògrafs de guerra han de sentir-se culpables per fotografiar imatges que potser acaben creant més violència? Quina és la responsabilitat de l'artista davant la seva obra? I si la seva obra pertany a allò que anomenem realitat?
El fotògraf no crea del no res, sinó que és un intèrpret del món, escull quins són els objectes que sortiran a la imatge i quins quedaran fora de l'enquadrament. Té una llibertat de l'elecció, la responsabilitat d'escollir la fotografia correcta, la més artística, la que més sentiments fa florir. Però no es capaç de mesurar les conseqüències que pot tenir el fet d'apretar el botó en un moment precís o un altre, no sap fins a quin indret podrà arribar aquella imatge. Tot i això, porta a terme una tria, potser massa important com per haver-la de decidir en uns pocs segons, l'elecció de la velocitat, la importància de la llum... tot ha d'estar mecanitzat de tal manera que la realitat crua i dura no arribi a fer impossible aquest procés. És per això que, tot i sentir-se responsable d'allò que ha fotografiat, sap que l'art ha d'arribar al seu públic i que tot allò que ell fa forma part del seu treball, per molt que per realitzar-lo hagi d'allunyar-se d'uns personatges que són molt més reals del que semblen a les seves fotografies.
Inspirat en: El pintor de batallas

19 de febrer del 2008

Aforisme

Estimar és incorporar.

13 de febrer del 2008

Descartes

No és possible demostrar la inexistència.
L'única cosa en la qual encara puc creure és en l'existència del subjecte com a intèpret. Descartes va fer un pas que considero bàsic per a la filosofia, el seu "cogito ergo sum" és una de les poques teories que sóc incapaç de criticar, perquè no podem negar que som un subjecte que s'omple de predicats, un "jo" que és incapaç de negar-se a si mateix.

PD: Lamento que cada cop deixi menys comentaris i em costi més actualitzar, però tinc massa poc temps durant el dia i quan arriba la nit estic massa cansada com per posar-m'hi, em sap greu.

10 de febrer del 2008

Qui guanya? La Penya!


La Penya, o el Joventut de Badalona, com preferiu, és el guanyador de la Copa del Rei. Rudy Fernández és declarat el millor jugador de la competició després de la responsabilitat del lideratge d'un equip força jove però amb grans possibilitats de guanylar la Lliga ACB.
Demà tots a la Plaça de la Vila a cel·lebrar-ho ^^ Visca la Penya

5 de febrer del 2008

Aforisme

L'home camina cap a un futur incert intentant oblidar el destí inexorable de la seva mort. L'única cosa de la qual podem estar segurs és la primera que volem deixar de recordar.