18 de març del 2009

Caos a la Facultat II (i va per llarg)

Fa una estona començaven a arribar a la Facultat els companys que han anat a la manifestació convocada a les 12 a Plaça Universitat: nerviosos, cansats de corredisses i espantats. Pel que expliquen i el que he pogut llegir als diaris digitals, els Mossos han actuat amb contundència. No només han intentat fer fugir als estudiants sinó que també s'han donat casos de gent que tornava cap a la Facultat després de la manifestació que ha estat seguida i ha hagut de fugir corrent al veure que als Mossos encara els quedaven ganes de fer servir les porres.
Sempre he estat molt crítica amb els alumnes que es tancaven a la Facultat, he anat a assemblees i m'ha semblat que tot feia pudor de dogmatisme i d'una lluita contra el capitalisme amb la qual no em sento identificada, però avui ja ha estat massa. Potser no calia, potser no era necessari acabar les coses així. Més que res perquè avui la gent sí que està realment emprenyada i indignada i em sembla una irresponsabilitat la decisió del rector. Fer-ho precisament avui era buscar brega, que des de novembre no hagi hagut cap desallotjament a l'edifici històric de la UB i just avui- en plena setmana de la lliuta (com diuen els de l'Assamblea) i el dia abans d'una manifestació- hagi estat el dia escollit, fa tuf. Tuf de rector ignorant o de rector que vol tenir una lluita cos a cos amb els estudiants. Em sembla, simplement, un irresponsable que no té consciència de què pot provocar amb la seva actuació. Si volia violència i desallotjament, els podria haver plantejat des del primer dia; a la nostra Facultat ens han prohibit l'entrada els piquets una setmana cada semestre (des de l'any passat) i no ha ocorregut res. I ara, avui, s'ha aixecat i ha decidit aturar-ho així. Molt bé, senyor rector, el pròxim dia que decideixi alguna cosa així pensi que per culpa seva no hi haurà només ferits i contusions (que sempre n'hi ha a enfrontaments d'aquest tipus), sinó que centenars d'estudiants es quedaran sense poder fer classes, sense saber si acudir al propi campus per por i en un estat constant d'incertesa i angoixa que els farà haver d'abandonar el repòs dels llibres per buscar l'última notícia sobre els esvalotaments del carrer del costat. Si això és el que volia, felicitats!
PD: I jo que no volia escriure més sobre això, espero que ho entengueu. Estem tots molt cansats de tot això, només cal venir i veure l'ambient que es respira. Ara l'únic que han aconseguit és escalfar més els ànims.

1 comentari:

Striper ha dit...

I per desgracia amb el curs també tocat.