10 de gener del 2009

Pont del Petroli



És el Pont del Petroli, un dels llocs més macos de Badalona (fins i tot sense retocs com els de la foto). Diuen que el volien tirar avall, però els cavallets de mar el van salvar: una colònia es va instal·lar sota el pont i per protegir-la han decidit mantenir-lo. A més a més, sembla que l'ajuntament ha decidit convertir-lo en un espai de passeig, un camí cap al mar.
És un racó molt relacionat amb la poesia, fins i tot s'ha creat una associació cultural amb el mateix nom que es dedica a publicar petits reculls de poetes que potser no són gaire coneguts però que valen la pena, com en Pep Mita. Potser és per això que ahir llegint el SÓC vaig veure que Valentí Soler ja proposa anomenar-lo el passeig dels poetes i muntar-hi una mena d'exposició permanent amb poemes diversos. Estaria bé que algú escoltés aquestes propostes, perquè a Badalona sempre acabem perdent els racons més macos perquè els venem o no els donem un bon ús, potser seria hora de replantejar la manera de fer les coses i començar a fer una ciutat de debò. Espero que, de la mateixa manera que he vist com el Teatre Zorrilla es superava d'una forma gairebé increïble en només un parell d'anys, també sigui possible canviar el model de ciutat en un any. Ja queda menys pel 2010: Capital de la Cultura CatalanaJustificació completa

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Oh, és teva aquesta foto? És magnífica, però així en blanc i negre el lloc sembla una mica tètric. Segur que amb colors i al natural el lloc és fantàstic per fer dur a terme la proposta dels poemes. Encara que el nom actual no sé si s'hauria de canviar, perquè em sembla que és un racó conegut de Badalona, i està bé conservar-ne el nom. A mi em sonava molt, la veritat, encara que mai hi he anat.

Striper ha dit...

Conec aquest pont i esta molt bé que el copnservin i restaurin.

helena ha dit...

Hola,

on està aquest pont? no el reconec? conec poc Badalona però no em sona... és super xula la foto...

estrip ha dit...

on s'ha de signar? Per tenir passeig amb un nom com aquest que dius.

Tals ha dit...

Sorry, nois, la foto no és meva!! i el pont és preciós, estpa entre la Renfe i el port de Badalona, si aneu pel passeig marítim el veureu!

Uribetty ha dit...

Sense cap dubte és un dels millors racons de Badalona.
Un petonet ben dolç.

Carquinyol ha dit...

Jo no sé si és un dels millors racons de Badalona (avui en dia penso que no, sobretot per l'entorn) però sens dubte és un dels llocs amb història industrial i social més abundant (la de badalonins que han anat a cercar musclos allà!!) que s'hauria de conservar i revitalitzar...

... però molt em temo que tal i com està el mercat immobiliari i la forta aposta que va fer l'Ajuntament en aquest mercat per a reformar la ciutat això encara trigarà, i esperem que no ho facin a mitges.

zel ha dit...

Mai l'havia vist, sembla que no sóc d'aquest món de vegades...