2 de novembre del 2008

Badalona

Fa uns dies vam saber que Badalona seria la Capital de la Cultura Catalana al 2010. És el primer cop que una ciutat del cinturó metropolità és escollida i això vol dir que es pren una gran responsabilitat per haver de mostrar la cultura catalana que encara queda a grans ciutats com Badalona, immerses en el món de la immigració i on poc a poc va desplaçant les activitats culturals a un reduït nucli de públic estàtic. Aquesta serà la oportunitat de Badalona per mostrar les seves tradicions, la seva vida, perquè tothom sàpiga què és un badiu o un micaco, perquè es coneguin el Dimoni i les festes de Sant Anastasi; en fi, perquè Catalunya miri aquest poble com alguna cosa més que un veí de la gran Barcelona, com allò que hi ha al costat de les "tres torres" de Sant Adrià, o tantes altres coses. És la nostra oportunitat d'obrir-nos i mostrar-nos tal com som, i a més a més, de gaudir d'una gran oferta cultural que durarà tot un any. En definitiva, Badalona està creixent, ara tenim ja el Magic Badalona, el nou centre comercial de la Penya, aviat el Corteinglés i també es farà arribar el metro fins al centre, creant a Can Fradera un nou nucli de comunicació on es trobaran autobusos, metro i tren ben a prop, creant una plaça cèntrica al voltant de la qual es pot desenvolupar la vida badalonina.
Estem creixent i ja era hora!

5 comentaris:

estrip ha dit...

i tant que sí. Ara sort de la Penya, perquè sinó poc se'n sabria.

Striper ha dit...

A mi m'agrada Badalona estat unes quantes vegades ultimament amb lo de la Badalona romana.

Carquinyol ha dit...

Ara ja només cal que l'Ajuntament acabi de reordenar la façada marítima i el barri del Gorg que va començar a fer a cop d'especulació urbanística i que està parat del tot, que apliqui de debò la tan mencionada llei de civisme (que gran falta fa), que aprenguin a fer jardins i, sobretot, a cuidar-los i que mirin d'impulsar que tots els ciutadans tinguin una mica d'aquesta cultura que ara ens volen ensenyar a tots.

Sergi ha dit...

Ja seria hora que les ciutats de la perifèria de Barcelona es posessin una mica guapes, i no siguin només aquelles ciutats dormitori que tenen tanta mala fama. Rentar una mica la cara sempre està bé, però com a tot arreu, i com diu en Carquinyoli, veig que encara us queda força feina per fer.

Efrem ha dit...

Enhorabona! Si algú es pensés que Badalona no aspirava a aquesta denominació, ha quedat ben clar. De tots és sabut que a Badalona s'hi cou molta vida!