9 de gener del 2007

Comerç just


Fa uns dies vaig rebre una carta d’Intermón Oxfam, volien agrair el meu suport a la campanya Armes sota control, ja que un dia que vaig anar a la botiga de Comerç Just vaig veure els fulls per signar i em vaig decidir a fer-ho.

No si mai heu tingut la oportunitat d’entrar a cap d’aquestes botigues, però jo, gràcies a una assignatura que fèiem a l’escola a 1r de Batxillerat anomenada Acció Social, vaig conèixer la tasca que portaven a terme aquest tipus de botigues, i a més, vaig tenir l’oportunitat de fer unes entrevistes a les ses encarregades d’un d’aquests establiments.

La veritat és que fins llavors desconeixia aquesta activitat que es dóna dins d’Intermón Oxfam. La funció d’aquestes botigues és vendre productes que han estat produïts garantitzant les bones condicions de treball i els salaris justos per als treballadors. D’aquesta manera, podem comprar sabent que aquells qui han produït allò que comprem han treballat d’una manera digna, sense ser explotats per grans companyies internacionals.

El preu dels productes no és car, qualsevol cosa pot costar el mateix que a un supermercat normal, i es poden trobar alguns regals força originals o llibres sobre la globalització o la pobresa. Jo us recomano que visiteu alguna d’aquestes botigues, perquè potser amb una petita col·laboració feu que algú cobri un salari digne.

2 comentaris:

iruNa ha dit...

Sí que conec el que és el Comerç Just, de fet, molts dels productes d'alimentació que menjem a casa són d'aquestes botigues!!
Estan molt bé i s'haurien de donar més a conèixer!!

Tals ha dit...

Tens tota la raó Iruna, per això vaig fer aquest post ^^ M'alegro molt que tu ja les coneixis i a casa teva els seus productes siguin d'ús diari i normal, la veritat és que són molt bons (sobretot la xocolata...mmm)
Petons, maca!