14 de gener del 2007


Bé, avui m’agradaria donar-vos alguns consells a l’hora de fer fotos per tal que quedin més maques i professionals. Us asseguro que si els feu servir obtindreu bons resultats, jo amb pocs dies ja vaig aconseguir començar a fer fotos decents, que els altres consideraven bones. M’agradaria tenir una càmera més bona (diguem d’aquelles que valen 1000 € amb objectiu i tot), però no pot ser.

El que primer heu de fer en el moment de decidir la fotografia és organitzar els elements que la formaran. Per tal de fer això, s’estableixen unes línies on s’ha de col·locat l’element principal, el que voleu que capti l’atenció. Aquestes línies, en el cas de tractar-se d’un element horitzontal, es situarien d’aquesta manera:

Si, en canvi, es tractés d’un element en posició vertical, es col·locarien així:

Després d’això hem d’intentar jugar amb la imatge, és a dir, hem d’intentar trobar colors cridaners, contrastos de llum i foscor o tot tipus de curiositats que puguin fer de la imatge quelcom interessant i atraient a la vista. També podem centrar el conjunt de la foto en un punt focal, és a dir, buscar una perspectiva que cridi l’atenció i sembli una repetició contínua d’una mateixa imatge, com aquesta:

Molts cops també queda bé enfocar un objecte en primer pla (per això heu de fer servir el macro) i deixar darrere un fons més dispers i borrós o bé posar al fons la part més important de la fotografia, que es veurà contrastada amb un element davant:

Les fotografies amb diferents colors, nets i vívids, sempre són alegres i solen tenir molt d’èxit, però , és clar, per fer aquest tipus de fotografies heu d’anar a bons llocs, perquè si no ho feu, és molt difícil poder aconseguir bons resultats. Us en deixo també un exemple, en aquest cas, d’un petit poble de França on vaig estar l’any passat, també hi havia un castell preciós a un poble proper, tot s’ha de dir.

Amb això us deixo, potser aquest post té continuació., però no ho prometré perquè requereix força temps buscar les imatges, penseu que totes són de collita pròpia.

Per cert, ja m’estic preparant per fer un munt de fotos a Itàlia, quan torni ja us aniré explicant i ensenyant tot el que hauré vist! Per cert, el viatge serà de dimecres fins dissabte, i visitarem Roma, Nàpols i Pompeia.

3 comentaris:

Uribetty ha dit...

Amb aquest post espero fer fotografies decents, però com dius... cal trobar el lloc i el moment idoni.
Salutacions i petons!

Tals ha dit...

I tant que en faràs, axiò sí, ja saps que s'ha de tenir el lloc indicat i portar sempre la càmera a sobre!:P Petons ^^

Anònim ha dit...

Encara que les teves fotos són maques, m'agradaria remarcar que no cal que les fotos tinguin color cridaners perquè siguin bones. A vegades el propi color de l'atmosfera, sense retocs, tal com és, transmet més que una foto colorida i "bonica"